ale tylko pod jednym warunkiem: w tym samym kierunku muszą być.
Ytre Honingsvag
#21
Napisano 16 lutego 2015 - 22:50
#22
Napisano 16 lutego 2015 - 22:51
znaczy się : żółtym do przodu , draską do tyłu
#23
Napisano 17 lutego 2015 - 09:46
Makrela kupiona w sklepie i makrela ze zdjęcia to smakowo dwa różne gatunki . A żebyś wiedział ile taka makrela może wypić .
#24
Napisano 17 lutego 2015 - 15:47
Makrela kupiona w sklepie i makrela ze zdjęcia to smakowo dwa różne gatunki . A żebyś wiedział ile taka makrela może wypić .
Co do smaku masz rację- łowiliśmy makrele w Skarsvag w porcie i po usmażeniu były suuper !
Naszym aż tyle nie polewaliśmy, bo nasz "wodopój" był nie za bogaty
#25
Napisano 17 lutego 2015 - 21:00
Makrela jest także doskonała z grila, zrobił tak kolega z Ukrainy na drugiej wyprawie na Vegę pod koniec lipca 2014.
2 godziny wcześniej zaprawił jakimiś tajemnymi miksturami i ziołami....smutno mi, ponieważ nie wziąłem przepisu
Ale czas na eksperymenty będzie już za 4 miesiące i 10 dni, zwłaszcza, że wiem gdzie na Vedze można makrelki łowić regularnie
"Tylko wytrwałość jest wszechmocna" - http://megavega.pl
#26
Napisano 19 lutego 2015 - 08:15
nie można łowić makreli regularnie bo ona tylko okresowo odwiedza wybrzeża Norwegi
co akurat pokrywa sie z naszymi wyjazdami na ryby tam
- zdrowaczekolada lubi to
#27
Napisano 19 lutego 2015 - 11:38
Ale jakie dobre były
ale na pewno dobrze wysuszone
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych