Jump to content


Photo

Wędliny domowe


  • Please log in to reply
146 replies to this topic

#21 Slodziaksos

Slodziaksos

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 552 posts
  • MIejscowośćDal w pobliżu Oslo

Posted 07 December 2014 - 11:11

E, zaraz fabryka.

nie całe 10 kg

max 2 tygodnie i wciągną :P



#22 cipstiger

cipstiger

    Sardynka

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 24 posts
  • MIejscowośćDal koło Oslo

Posted 07 December 2014 - 13:09

Masarnia u Marka działa przężnie.Musisz pomysleć o budowie masarni zamiast domu :)


Edited by cipstiger, 07 December 2014 - 13:10.


#23 Slodziaksos

Slodziaksos

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 552 posts
  • MIejscowośćDal w pobliżu Oslo

Posted 30 August 2015 - 20:45

Kolejna  zabawa

 

Attached File  8a7d16a2e55b6fa586354a86378b69ffd9ae9e1b90e47dee4bd5d0eba959dd8f.jpg   96.49KB   7 downloads

Attached File  b86f9a6612cb04904830d532c2695535bbfb2fde540a4e5e5648df5d834cd3db.jpg   109.33KB   6 downloads

 

 

Attached File  a8d8dcc6edff59debd7ab3a871d23f17a6996c77c98eb5da18ce38d66184c8b0.jpg   191.53KB   6 downloads

Attached File  3d6155be2855b5d7691d48422b1d4f949516187fb25c1dde8857ea1ac5e272a2.jpg   139.6KB   3 downloads

 

Attached File  c22c637c30b74c295f2f2ecb4b7ef568ddcc388ba5fbdbabbefc628aba90c6d5.jpg   142.19KB   3 downloads

 

 

Attached File  792ca80b3a793e3fb01e5a388fab5cc79251301ea0e5f248d1dd305dc6c19d43.jpg   96.08KB   3 downloads

 

Attached File  6e67a65d2c37f8b1afc67402c4a5b3b0199af95f331916ba2ea0c081d0373c54.jpg   113.66KB   3 downloads

Attached File  f6baf6c26ed1925f5d96350dc8e5e8e43c08017e84899800ce0e7ca6205612ec.1.jpg   84.22KB   4 downloads

Attached File  b8b6d8acacab4c0163565e0037b921c0d0d6d76082984a02d60f98e58f82d604.0.jpg   208.49KB   3 downloads

Attached File  0ff528a9fdfd4929d8787318e59d52d891e22244385a3b3555801829c8af33da.jpg   216.92KB   3 downloads

 


  • giaur27, Rapala, Hero and 3 others like this

#24 Szczepek

Szczepek

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 726 posts
  • MIejscowośćWarszawa

Posted 30 August 2015 - 21:36

Ślinka cieknie od patrzenia :D .



#25 Hero

Hero

    Dorsz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 189 posts
  • MIejscowośćOslo

Posted 31 August 2015 - 12:01

Piekna produkcja !  



#26 StefanS

StefanS

    Dorsz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 125 posts
  • MIejscowośćMassachusetts, USA

Posted 31 August 2015 - 14:48

Wow... nie widzialem tego watku wczesniej - chyba wkrotce wkleje kilka zdjec z mojego archiwum...

Slodziaksos - jaki to rodzaj tej ladnej kielbasy??



#27 Slodziaksos

Slodziaksos

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 552 posts
  • MIejscowośćDal w pobliżu Oslo

Posted 31 August 2015 - 20:58

Teoretycznie jest to żywiecka. Tyle że za chuda na żywiecką. No i średnica osłonki za mała. Ale to jedyna jaką miałem dostępną.

#28 StefanS

StefanS

    Dorsz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 125 posts
  • MIejscowośćMassachusetts, USA

Posted 01 September 2015 - 00:33

moze na pierwszy rzut pochwale sie szynkowa -

Attached Files


  • Slodziaksos and Rapala like this

#29 Slodziaksos

Slodziaksos

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 552 posts
  • MIejscowośćDal w pobliżu Oslo

Posted 01 September 2015 - 05:07

Bardzo ładny przekrój. :)

#30 StefanS

StefanS

    Dorsz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 125 posts
  • MIejscowośćMassachusetts, USA

Posted 01 September 2015 - 12:39

Slodziaksos - I w smaku jest wspaniala (ocena znajomych). Na Twoich zdjeciach widzialem ze Zywiecka zapiekasz w piekarniku - probowales robic to w wedzarni?

Ja obecnie wiekszosc kielbasa nie odparzam gtylko zapiekam w wedzarni - jest trwalsza I smaczniejsza- ale to tylko moja subiektywna ocena.

Kilka zdjec z archiwum.

Attached Files



#31 kaz

kaz

    Administrator

  • Administrators
  • 603 posts
  • MIejscowośćKielce

Posted 01 September 2015 - 18:26

Co do zapiekania w wędzarni to potwierdzam kiełbasa jest bardzo trwała i baaaardzo smaczna, moim skromnym zdaniem smaczniejsza niż parzona.
Znowu mnie poniosło miało być 3 szt mięska a zapeklowałem 14 kg :) będzie wyżerka :)

#32 StefanS

StefanS

    Dorsz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 125 posts
  • MIejscowośćMassachusetts, USA

Posted 05 September 2015 - 01:35

Hey Kaz. Nietylko Ciebie ponosi. Wczoraj przygotowane I zapeklowane zostalo 23.5 kg na kielbasy, a dzis zapeklowane zostalo 10 kg na wedzonki. Z czego 3 kg poledwicy na tzw. lososiowa. (mam nadzieje ze cos z niej wyjdzie, robie nowym sposobem - peklowanie na sucho). Cos z archiwum:

Mysliwska posuszana I Krakowska podsuszana.

Attached Files


  • kaz, Slodziaksos and giaur27 like this

#33 kaz

kaz

    Administrator

  • Administrators
  • 603 posts
  • MIejscowośćKielce

Posted 06 September 2015 - 13:11

Pysznie to wygląda :)

U mnie wychodzi to tak:
med_gallery_1_66_2422.jpg

med_gallery_1_66_116762.jpg

med_gallery_1_66_14673.jpg

med_gallery_1_66_1498281.jpg

med_gallery_1_66_450047.jpg

med_gallery_1_66_88129.jpg

med_gallery_1_66_2278136.jpg
  • Slodziaksos, Rapala, zdrowaczekolada and 1 other like this

#34 Szczepek

Szczepek

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 726 posts
  • MIejscowośćWarszawa

Posted 06 September 2015 - 13:19

A co to za ryby obok makreli.



#35 kaz

kaz

    Administrator

  • Administrators
  • 603 posts
  • MIejscowośćKielce

Posted 06 September 2015 - 15:46

Pstrągi

#36 Slodziaksos

Slodziaksos

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 552 posts
  • MIejscowośćDal w pobliżu Oslo

Posted 06 September 2015 - 17:27

Mikaił. dajesz do pieca :)



#37 grzegorz88

grzegorz88

    Łosoś

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 264 posts
  • MIejscowośćWrocław

Posted 07 September 2015 - 22:34

Ja tam widze bolka i szczupaka.

#38 Slodziaksos

Slodziaksos

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 552 posts
  • MIejscowośćDal w pobliżu Oslo

Posted 08 September 2015 - 09:42

Nie samą kiełbasą człowiek żyje. :P

Dziś ( a raczej wczoraj) pasztecik skonstruowałem  :)

Attached File  b774ca94bf0ab241b2d19e55d4e83d7db75f405f3d6dc1d07296b09e17652454.jpg   70.72KB   2 downloads

Attached File  f4feb5ebcfc10d0607b18976d2692f6df157ea9a95d60e074d2c54e7ab454fa0.jpg   96.52KB   1 downloads

 

Attached File  22f8212eb107aa7975574f01a8d16a8651dd2ba0704427b3d3d28dfbb5b5d561.jpg   122.26KB   1 downloads

Attached File  a826dddc5b52b5e2aa228749789b40ab7e7536d8dfa44adb735a7abef7042a50.jpg   149.61KB   1 downloads


  • Rapala and StefanS like this

#39 StefanS

StefanS

    Dorsz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 125 posts
  • MIejscowośćMassachusetts, USA

Posted 08 September 2015 - 13:44

Moje wczorajsze zadymianie:

Kilka kawalkow wedliny w weekend bedzie sie dymic.

Attached Files


  • kaz, Slodziaksos and Rapala like this

#40 Slodziaksos

Slodziaksos

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 552 posts
  • MIejscowośćDal w pobliżu Oslo

Posted 08 September 2015 - 13:49

No cóż Stefanie. Mamy podobne zainteresowania  :)

Jest nas coraz więcej  w tym odłamie hobby .

I dobrze.

Rodzinę trzeba nakarmić. A najlepiej czymś co zawiera jak najmniej chemii i jest w smaku dużo lepsze niż sklepowe. 

Pozdrawiam :)






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users