Kaz pokazal swoje ladne I napewno smaczne rybki wiec tez pokaze swoje. Pokusilem sie o uwedzenie Seabass.
Wędliny domowe
#41
Posted 08 September 2015 - 13:55
- Slodziaksos, Rapala and longin like this
#42
Posted 08 September 2015 - 14:02
Rybka wędzona. Pychota
c322707754dddef68499af09667d2ac23cc98f79711476349fabc86379afbfbe.jpg 101.13KB 4 downloads
181c47181984f746e30c78479b9813380e11e97a6ea7cd34b34cd7ab46af713d.jpg 180.68KB 4 downloads
9d22b06ed391948f812e7f900258704f4589ffcac64e84ea357f2c267f427e91.jpg 157.22KB 4 downloads
93c64321967aea3bcd4dbcb4aef5711a2840e5774f6f0cce9b1b360fcfa0a877.jpg 205.07KB 4 downloads
9859e8991104ddbcedb9de4970cc42712c17533801e84d5522521c0956fc708d.jpg 154.96KB 4 downloads
A tu efekt końcowy
99d4e1b0493f68876fd4333ab8153781b8970e76c374e4489dc0362c56715237.jpg 122.5KB 4 downloads
- Rapala and longin like this
#43
Posted 08 September 2015 - 14:14
Slodziaksos - nic dodac nic ujac - wiemy co I jak robimy I co jemy. A najbardziej lubie Twoj efekt koncowy na ostatnim zdjeciu. . Pozdrawiam
#44
Posted 08 September 2015 - 21:59
#45
Posted 09 September 2015 - 02:06
Bardziej podobne do dorsza.
#46
Posted 15 December 2015 - 00:43
Dosc dawno nikt nie poruszal tego tematu wiec dla odswierzenia I przypomnienia ze wsrod wedkarzy istenieja rowniez - jak to okreslil kiedys kol. Slodziaksos - rzezbarze miesa a nie tylko ryb - pochwale sie ostanio I przedostatnio wykonanymi rzezbami.
Na ostatnich zdjeciach widoczna jest nowa w moim wykonaniu kielbasa pod nazwa "Lisiecka" - zrobiona zamiast popularnej szynkowej. Przepis I receptura ze strony "Wedliny Domowe". Bardzo smaczna. Polecam.
Attached Files
- kaz, Slodziaksos, Rapala and 3 others like this
#47
Posted 15 December 2015 - 06:41
Wszystko wygląda smakowicie !! Jeżeli wszystko dobrze to w niedzielę będę mógł pochwalić się swoimi wędzonkami Zapeklowałem też szynkę z sarny - nigdy tego nie robiłem jeszcze ciekawe jak wyjdzie ???
#48
Posted 15 December 2015 - 15:20
Piękna kiełbaska - jak z obrazka. Smacznego.
#49
Posted 06 January 2016 - 03:13
Minely Swieta, minol Nowy Rok a tu cisza na froncie wedlinowym. Kaz - czekam na opinie o szynce z sarny. Miedzyczasie kilka slow o moich wedliniarskich przygotowaniach - (zamiast na ryby to ja do wedzarni - ale coz zrobic jak lodka 3.5 tys. km od domu). Poprostu musze sie pochwalic I pokazac jaka niespodzianke przygotowal mi jeden ze znajomych z wedliniarskiego forum. Otrzymalem pzresylke z Vancouver w Canadzie od Krzysztofa/ Redzeda zawierajaca 6 (szesc) rodzajow wedlin dojrzewajacych. Tak naprawde to dopiero teraz mialem okazje porownania smaku tego rodzaju wedlin z wedlinami w polskim stylu. Smak I wykonanie znakomite - zreszta zobaczcie sami.
Na zdjeciu chyba czwartym - od gornego lewego rogu:
Orange + fennel salami (pomaranczowo-koper wloski): Lomo Embuchado (poledwica), Saucisson Sec (francuska kielbasa dojrzewajaca), Kindziuk Litewski, Spaniata Romana (Grube Salami prasowane), Culatello (szynka dojrzewajaca).
Przedostatnie dwa zdjecia to moje wyroby (wsrod nich poledwica dojrzewajaca Lonzino).
Ostatnie zdjecie - widok czesci Sylwestrowego stolu - oprocz pomidorkow I jajek w majonezie(jajek nie znosze (oprocz okreslonych sytuacji )) wszystkie potrawy (salatki, wedliny) wykonane wlasnorecznie (z zona). Serdeczne pozdrowienia.
Attached Files
Edited by StefanS, 06 January 2016 - 03:16.
- kaz, Slodziaksos, giaur27 and 4 others like this
#50
Posted 06 January 2016 - 12:13
Ale Polskę widać na stole. gratki Stefan, aż człowiekowi slina cieknie. Te kindziuki, to mniam, mniam.
Edited by Cpt. Lego, 06 January 2016 - 12:13.
- Rapala likes this
Son of Vikings
#51
Posted 01 February 2016 - 18:48
Szynka z sarny hmm trzeba się do tego smaku przyzwyczaić. Nie była sucha bo szpigowałem słoniną. Peklowałem w zalewie: wino czerwone, woda, czosnek, sok z cytryny skórka z cytryny, jałowiec, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, kolendra no i oczywiście sól peklowa. Smak charakterystyczny
#52
Posted 01 February 2016 - 20:55
#53
Posted 01 February 2016 - 21:32
...no i się głodny zrobiłem
Niedaleko mnie otworzyli sklep -wędliny z dziczyzny itp...jestem tam stałym bywalcem- chociaż nie wiadomo ile tam dzika w dziku, a sarny w sarnie to smakuje przednio
#54
Posted 02 February 2016 - 03:41
Panowie - robicie smaka mowiac o smakach i my jako biedni czytelnicy mozemy obejsc sie tylko tym smakiem wiec dajcie chociaz oczy pocieszyc - zdjecia prosze...
#55
Posted 02 February 2016 - 09:55
Zdjęć sarniny nie zdążyłem zrobić
#56
Posted 02 February 2016 - 11:39
Ty żarłoku
#57
Posted 02 February 2016 - 14:30
Etam ja miałem napad żarłoków i zeżarli
#58
Posted 02 February 2016 - 21:13
hihihi - a juz myslalem ze "sarnina" tak szybko w las uciekla......u mnie dopiero 15.15 I zaczynam dzis wedzic kielbasy troche ...
#59
Posted 06 March 2016 - 17:58
Attached Files
- Rapala, zdrowaczekolada and Lasol like this
#60
Posted 06 March 2016 - 20:20
Michał ładne fotki , u mnie kiełbasa za dwa tyg. w planach , a wędzonki przyjedli się .Myślę bardziej na mięska dojrzewające przechodzić . Kurcza 30lat temu takie coś to było marzeniem . Co ta bida z ludźmi robi .
- kaz and Tleilax like this
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users