Filetowanie makreli! Trochę mało starannie!
Sztuka filetowania!
#1
Napisano 03 stycznia 2016 - 21:07
- Hero i szczep lubią to
Jestem Polakiem gorszego sortu, z ukrytą opcją niemiecką! .
Oraz w animalnej części narodu!
#2
Napisano 03 stycznia 2016 - 21:11
A tu dorszy!
A tak Niemiaszki!
Użytkownik longin edytował ten post 03 stycznia 2016 - 21:24
Jestem Polakiem gorszego sortu, z ukrytą opcją niemiecką! .
Oraz w animalnej części narodu!
#3
Napisano 03 stycznia 2016 - 21:15
Żabnica! Sprytny sposób!
I śledziki!
Użytkownik longin edytował ten post 03 stycznia 2016 - 21:30
Jestem Polakiem gorszego sortu, z ukrytą opcją niemiecką! .
Oraz w animalnej części narodu!
#4
Napisano 03 stycznia 2016 - 21:52
Może warto to prześledzić. Te trzy części. Jakby się coś takiego komuś trafiło! .
https://www.youtube.com/watch?v=lF_GtlxWRTM
Użytkownik longin edytował ten post 03 stycznia 2016 - 21:54
Jestem Polakiem gorszego sortu, z ukrytą opcją niemiecką! .
Oraz w animalnej części narodu!
#5
Napisano 03 stycznia 2016 - 22:53
Przydatne filmiki .
Szkoda, że to co proponują pomocnicy na kutrach, w Żółtych Budkach itp. to PŁATY a nie filety. Dorsz to wiadomo- są różne "szkoły" filetowania .Stosunkowo łatwo filetuje się halibuty, flądry, torbuty. Plamiaki też ok, choć skóra gróba. "Ścierwojady" typu brosma, zębacz, żabnica, molwa- gorzej- źle się filetuje. To z mojego skromnego doświadczenia a propo słonej.
Pstrągi, łosie, okonie, sandacze- raczej dobrze się robi. Masakra natomiast ze szczupłym .
Tyle mojego skromnego doświadczenia .
#6
Napisano 04 stycznia 2016 - 01:03
Dorsza gościu niebardzo filetuje. Z tego cięcia na koniec wynika, że ości długie z piersi zostaja w filecie, a to dupa nie filet. Po co filetować śledzie, to już nie wiem, chyba, ze ktoś je na surowo. Cały smak jest w tym, żeby smażyć całego z głową i jeść prosto z patelni popijając piwkiem. Natomiast, jak chce się rolmopsy, to się je daje na 24h w mocną zalewę octową i na drugu dzień wyrywa cały kregosłup z ościami. Z solanki też się wyrywa kregosłup z ościami bardzo zgrabnie.
Użytkownik Cpt. Lego edytował ten post 04 stycznia 2016 - 01:03
- Waldix lubi to
Son of Vikings
#7
Napisano 04 stycznia 2016 - 23:23
Po analizie filmów z filetami XXL stwierdzam że zamówienie u Sw. Mikołaja noża do filetowania Victorinox było chyba błędem. Trzeba było wykombinować coś dużo większego.
#9
Napisano 15 stycznia 2016 - 21:14
Znam ten patent juz od wielu lat. Przy odrobinie wprawy sprwianie okoni ``bez patroszenia`` idzie szybko jak na filmiku.
#10
Napisano 15 stycznia 2016 - 21:57
a tu panowie jak by wam się trafiło w nowym sezonie a do brzegu było daleko:)
#11
Napisano 15 stycznia 2016 - 22:10
Myślę, ze jakby coś takiego sie tarfiło, to by pływało dalej .
#12
Napisano 15 stycznia 2016 - 23:15
Dobra, dobra, zeżarlibyście, juz ja wiem.
Son of Vikings
#13
Napisano 15 stycznia 2016 - 23:22
Na pewno za głęboko zgryzł i wyjścia nie było, dostał po głowie żeby się nie męczył.
- rafaelnorge lubi to
#14
Napisano 17 lipca 2017 - 20:31
Takie rzeczy tylko w Rosjii.
#15
Napisano 28 lipca 2017 - 10:19
gdzie mozna w kraju kupic rękawice do filetowania te Norweskie takie pomarańczowe z zatopionymi gródkami - wypustkami do antypoślizgu ? zapomniałem je kupić teraz jak bylem
#16
Napisano 28 lipca 2017 - 10:54
Ja takie widziałem w sklepie ogrodniczym.
Son of Vikings
#17
Napisano 28 lipca 2017 - 11:20
poważnie piszesz czy lecisz w kulki aż jutro odwiedzę obsługę roli
#18
Napisano 28 lipca 2017 - 23:20
Widziałem w ogrodniczym, takie chropowate, ocieplane nawet od środka. Może w ogrodnictwie też się przydają.
Widzialem również w necie.
Ot klepnałem w wyszukiwarce i proszę
https://www.glovex.c...e-Lateksowe/559
Son of Vikings
#19
Napisano 18 sierpnia 2017 - 17:43
Wiem, wiem, że to już było i pewno część z was już widziała ale w tym temacie nie może zabraknąć filetowania Halinki, przez naszego kolegę Słodziaka. Filmik zrobiłem Ja, niestety z różnych powodów część podkładu muzycznego została z filmu usunięta przez Youtybe. Mimo to miło popatrzeć na zawodowca .
Użytkownik padonis edytował ten post 18 sierpnia 2017 - 17:44
- jarwal i zdrowaczekolada lubią to
#20
Napisano 18 sierpnia 2017 - 19:29
Filetowanie halibuta wzorcowe. fileciarnia chyba w Torsvag.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych