sam robiłeś komorę? pochwal się i wrzuć foto
#21
Posted 02 January 2016 - 14:58
#22
Posted 01 April 2016 - 21:35
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#23
Posted 01 April 2016 - 21:38
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- giaur27 and Tleilax like this
#24
Posted 02 April 2016 - 13:01
Stal jakaś specjalna, czy jakies blachy rżniesz
Son of Vikings
#25
Posted 02 April 2016 - 19:17
stal Bohlera:
- N690 (nierdzewka)
- K110 (narzędziowa)
#29
Posted 28 March 2017 - 11:59
Bardzo fajniutki nożyk Ale palenie to już mógłbyś odstawić
#32
Posted 26 September 2017 - 18:55
rstour jeśli nie znasz to polecam zalukać na forum.knives.pl
Czasem tutaj czasem tam...
#33
Posted 26 September 2017 - 19:46
znam, stamtąd czerpałem info co i jak.
#38
Posted 04 February 2018 - 17:43
#40
Posted 05 February 2018 - 11:28
stal niemiecka X50CrMoV15 - chromowo molibdenowo wanadowa używana do noży kuchennych. Nierdzewna. nóż wykonany w Bułgarii.
Nie znam tek stali osobiście ale jest ona porównywana parametrami do stali 420 i 420HC
Cytat:
"Popularna stal nierdzewna stosowana w klasie tanich i średnich cenowo noży. Posiada najniższą zawartość węgla (0,4 - 0,5%) w stosunku do innych klasycznych stali nierdzewnych stosowanych na głownie. Prócz tego często stosowane są jej wersje:
420HC o podwyższonej zawartości węgla i lepszej hartowalności, porównywalna ze stalą Aus6. Zalety serii 420 to bardzo wysoka odporność na korozję, stosunkowo wysoka udarność (odporność na pęknięcia i wykruszenia) oraz niskie koszty obróbki. Stal 420 jest hartowana w przedziale około 54 - 57 HRC."
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users