Skocz do zawartości


Zdjęcie

Salatka z krewetek zapiekana w papryce.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 martynik

martynik

    Turbot

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 87 postów
  • MIejscowośćPuerto De La Cruz

Napisano 10 wrzesień 2014 - 13:49

Znalazlem niedawno przepis w necie na faszerowane papryki i jak pomyslowy dobromir pomyslalem i eureka. Oto przepis po tiuningu. 4 duze czerwone papryki odciac czapeczki oproznic srodek. Farsz - ugotowac szklanke ryzu wyjda 4 ugotowane z tym ryzem zmieszac 4 posiekane jajka ugotowane na twardo puszke kukurydzy puszke groszku zielonego i dowolna ilosc posiekanych a jak drobne calych krewetek juz spazonych i pokropionych cytryna. Zetrzec do tego ok 20 dkg zoltego sera posolic i popieprzyc do smaku. Wczesniej przygotowane papryki nafaszerowac na ful zaczapkowac i do piekarnika wczesniej rozgrzanego do 200 stopni na 10 do 15 minut. Farsz mozna robic na cieplo nawet lepiej bo ser po wymieszaniu fajnie wszystko zbierze w kupe i to co nie zmiesci sie do papryki mozna skulkowac i albo podsmazyc albo skonsumowac bezposrednio. No i smacznego.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych