Kaz pokazal swoje ladne I napewno smaczne rybki wiec tez pokaze swoje. Pokusilem sie o uwedzenie Seabass.
Wędliny domowe
#41
Napisano 08 września 2015 - 13:55
- Slodziaksos, Rapala i longin lubią to
#42
Napisano 08 września 2015 - 14:02
Rybka wędzona. Pychota
c322707754dddef68499af09667d2ac23cc98f79711476349fabc86379afbfbe.jpg 101,13 KB 4 Ilość pobrań
181c47181984f746e30c78479b9813380e11e97a6ea7cd34b34cd7ab46af713d.jpg 180,68 KB 4 Ilość pobrań
9d22b06ed391948f812e7f900258704f4589ffcac64e84ea357f2c267f427e91.jpg 157,22 KB 4 Ilość pobrań
93c64321967aea3bcd4dbcb4aef5711a2840e5774f6f0cce9b1b360fcfa0a877.jpg 205,07 KB 4 Ilość pobrań
9859e8991104ddbcedb9de4970cc42712c17533801e84d5522521c0956fc708d.jpg 154,96 KB 4 Ilość pobrań
A tu efekt końcowy
99d4e1b0493f68876fd4333ab8153781b8970e76c374e4489dc0362c56715237.jpg 122,5 KB 4 Ilość pobrań
- Rapala i longin lubią to
#43
Napisano 08 września 2015 - 14:14
Slodziaksos - nic dodac nic ujac - wiemy co I jak robimy I co jemy. A najbardziej lubie Twoj efekt koncowy na ostatnim zdjeciu. . Pozdrawiam
#44
Napisano 08 września 2015 - 21:59
#45
Napisano 09 września 2015 - 02:06
Bardziej podobne do dorsza.
#46
Napisano 15 grudnia 2015 - 00:43
Dosc dawno nikt nie poruszal tego tematu wiec dla odswierzenia I przypomnienia ze wsrod wedkarzy istenieja rowniez - jak to okreslil kiedys kol. Slodziaksos - rzezbarze miesa a nie tylko ryb - pochwale sie ostanio I przedostatnio wykonanymi rzezbami.
Na ostatnich zdjeciach widoczna jest nowa w moim wykonaniu kielbasa pod nazwa "Lisiecka" - zrobiona zamiast popularnej szynkowej. Przepis I receptura ze strony "Wedliny Domowe". Bardzo smaczna. Polecam.
Załączone pliki
- kaz, Slodziaksos, Rapala i 3 innych osób lubią to
#47
Napisano 15 grudnia 2015 - 06:41
Wszystko wygląda smakowicie !! Jeżeli wszystko dobrze to w niedzielę będę mógł pochwalić się swoimi wędzonkami Zapeklowałem też szynkę z sarny - nigdy tego nie robiłem jeszcze ciekawe jak wyjdzie ???
#48
Napisano 15 grudnia 2015 - 15:20
Piękna kiełbaska - jak z obrazka. Smacznego.
#49
Napisano 06 stycznia 2016 - 03:13
Minely Swieta, minol Nowy Rok a tu cisza na froncie wedlinowym. Kaz - czekam na opinie o szynce z sarny. Miedzyczasie kilka slow o moich wedliniarskich przygotowaniach - (zamiast na ryby to ja do wedzarni - ale coz zrobic jak lodka 3.5 tys. km od domu). Poprostu musze sie pochwalic I pokazac jaka niespodzianke przygotowal mi jeden ze znajomych z wedliniarskiego forum. Otrzymalem pzresylke z Vancouver w Canadzie od Krzysztofa/ Redzeda zawierajaca 6 (szesc) rodzajow wedlin dojrzewajacych. Tak naprawde to dopiero teraz mialem okazje porownania smaku tego rodzaju wedlin z wedlinami w polskim stylu. Smak I wykonanie znakomite - zreszta zobaczcie sami.
Na zdjeciu chyba czwartym - od gornego lewego rogu:
Orange + fennel salami (pomaranczowo-koper wloski): Lomo Embuchado (poledwica), Saucisson Sec (francuska kielbasa dojrzewajaca), Kindziuk Litewski, Spaniata Romana (Grube Salami prasowane), Culatello (szynka dojrzewajaca).
Przedostatnie dwa zdjecia to moje wyroby (wsrod nich poledwica dojrzewajaca Lonzino).
Ostatnie zdjecie - widok czesci Sylwestrowego stolu - oprocz pomidorkow I jajek w majonezie(jajek nie znosze (oprocz okreslonych sytuacji )) wszystkie potrawy (salatki, wedliny) wykonane wlasnorecznie (z zona). Serdeczne pozdrowienia.
Załączone pliki
Użytkownik StefanS edytował ten post 06 stycznia 2016 - 03:16
- kaz, Slodziaksos, giaur27 i 4 innych osób lubią to
#50
Napisano 06 stycznia 2016 - 12:13
Ale Polskę widać na stole. gratki Stefan, aż człowiekowi slina cieknie. Te kindziuki, to mniam, mniam.
Użytkownik Cpt. Lego edytował ten post 06 stycznia 2016 - 12:13
- Rapala lubi to
Son of Vikings
#51
Napisano 01 lutego 2016 - 18:48
Szynka z sarny hmm trzeba się do tego smaku przyzwyczaić. Nie była sucha bo szpigowałem słoniną. Peklowałem w zalewie: wino czerwone, woda, czosnek, sok z cytryny skórka z cytryny, jałowiec, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, kolendra no i oczywiście sól peklowa. Smak charakterystyczny
#52
Napisano 01 lutego 2016 - 20:55
#53
Napisano 01 lutego 2016 - 21:32
...no i się głodny zrobiłem
Niedaleko mnie otworzyli sklep -wędliny z dziczyzny itp...jestem tam stałym bywalcem- chociaż nie wiadomo ile tam dzika w dziku, a sarny w sarnie to smakuje przednio
#54
Napisano 02 lutego 2016 - 03:41
Panowie - robicie smaka mowiac o smakach i my jako biedni czytelnicy mozemy obejsc sie tylko tym smakiem wiec dajcie chociaz oczy pocieszyc - zdjecia prosze...
#55
Napisano 02 lutego 2016 - 09:55
Zdjęć sarniny nie zdążyłem zrobić
#56
Napisano 02 lutego 2016 - 11:39
Ty żarłoku
#57
Napisano 02 lutego 2016 - 14:30
Etam ja miałem napad żarłoków i zeżarli
#58
Napisano 02 lutego 2016 - 21:13
hihihi - a juz myslalem ze "sarnina" tak szybko w las uciekla......u mnie dopiero 15.15 I zaczynam dzis wedzic kielbasy troche ...
#59
Napisano 06 marca 2016 - 17:58
Załączone pliki
- Rapala, zdrowaczekolada i Lasol lubią to
#60
Napisano 06 marca 2016 - 20:20
Michał ładne fotki , u mnie kiełbasa za dwa tyg. w planach , a wędzonki przyjedli się .Myślę bardziej na mięska dojrzewające przechodzić . Kurcza 30lat temu takie coś to było marzeniem . Co ta bida z ludźmi robi .
- kaz i Tleilax lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych