Skocz do zawartości


Zdjęcie

Wędliny domowe


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
146 odpowiedzi w tym temacie

#21 Slodziaksos

Slodziaksos

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 552 postów
  • MIejscowośćDal w pobliżu Oslo

Napisano 07 grudnia 2014 - 11:11

E, zaraz fabryka.

nie całe 10 kg

max 2 tygodnie i wciągną :P



#22 cipstiger

cipstiger

    Sardynka

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 24 postów
  • MIejscowośćDal koło Oslo

Napisano 07 grudnia 2014 - 13:09

Masarnia u Marka działa przężnie.Musisz pomysleć o budowie masarni zamiast domu :)


Użytkownik cipstiger edytował ten post 07 grudnia 2014 - 13:10


#23 Slodziaksos

Slodziaksos

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 552 postów
  • MIejscowośćDal w pobliżu Oslo

Napisano 30 sierpnia 2015 - 20:45

Kolejna  zabawa

 

Załączony plik  8a7d16a2e55b6fa586354a86378b69ffd9ae9e1b90e47dee4bd5d0eba959dd8f.jpg   96,49 KB   7 Ilość pobrań

Załączony plik  b86f9a6612cb04904830d532c2695535bbfb2fde540a4e5e5648df5d834cd3db.jpg   109,33 KB   6 Ilość pobrań

 

 

Załączony plik  a8d8dcc6edff59debd7ab3a871d23f17a6996c77c98eb5da18ce38d66184c8b0.jpg   191,53 KB   6 Ilość pobrań

Załączony plik  3d6155be2855b5d7691d48422b1d4f949516187fb25c1dde8857ea1ac5e272a2.jpg   139,6 KB   3 Ilość pobrań

 

Załączony plik  c22c637c30b74c295f2f2ecb4b7ef568ddcc388ba5fbdbabbefc628aba90c6d5.jpg   142,19 KB   3 Ilość pobrań

 

 

Załączony plik  792ca80b3a793e3fb01e5a388fab5cc79251301ea0e5f248d1dd305dc6c19d43.jpg   96,08 KB   3 Ilość pobrań

 

Załączony plik  6e67a65d2c37f8b1afc67402c4a5b3b0199af95f331916ba2ea0c081d0373c54.jpg   113,66 KB   3 Ilość pobrań

Załączony plik  f6baf6c26ed1925f5d96350dc8e5e8e43c08017e84899800ce0e7ca6205612ec.1.jpg   84,22 KB   4 Ilość pobrań

Załączony plik  b8b6d8acacab4c0163565e0037b921c0d0d6d76082984a02d60f98e58f82d604.0.jpg   208,49 KB   3 Ilość pobrań

Załączony plik  0ff528a9fdfd4929d8787318e59d52d891e22244385a3b3555801829c8af33da.jpg   216,92 KB   3 Ilość pobrań

 



#24 Szczepek

Szczepek

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 726 postów
  • MIejscowośćWarszawa

Napisano 30 sierpnia 2015 - 21:36

Ślinka cieknie od patrzenia :D .



#25 Hero

Hero

    Dorsz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 189 postów
  • MIejscowośćOslo

Napisano 31 sierpnia 2015 - 12:01

Piekna produkcja !  



#26 StefanS

StefanS

    Dorsz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 125 postów
  • MIejscowośćMassachusetts, USA

Napisano 31 sierpnia 2015 - 14:48

Wow... nie widzialem tego watku wczesniej - chyba wkrotce wkleje kilka zdjec z mojego archiwum...

Slodziaksos - jaki to rodzaj tej ladnej kielbasy??



#27 Slodziaksos

Slodziaksos

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 552 postów
  • MIejscowośćDal w pobliżu Oslo

Napisano 31 sierpnia 2015 - 20:58

Teoretycznie jest to żywiecka. Tyle że za chuda na żywiecką. No i średnica osłonki za mała. Ale to jedyna jaką miałem dostępną.

#28 StefanS

StefanS

    Dorsz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 125 postów
  • MIejscowośćMassachusetts, USA

Napisano 01 września 2015 - 00:33

moze na pierwszy rzut pochwale sie szynkowa -

Załączone pliki


  • Slodziaksos i Rapala lubią to

#29 Slodziaksos

Slodziaksos

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 552 postów
  • MIejscowośćDal w pobliżu Oslo

Napisano 01 września 2015 - 05:07

Bardzo ładny przekrój. :)

#30 StefanS

StefanS

    Dorsz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 125 postów
  • MIejscowośćMassachusetts, USA

Napisano 01 września 2015 - 12:39

Slodziaksos - I w smaku jest wspaniala (ocena znajomych). Na Twoich zdjeciach widzialem ze Zywiecka zapiekasz w piekarniku - probowales robic to w wedzarni?

Ja obecnie wiekszosc kielbasa nie odparzam gtylko zapiekam w wedzarni - jest trwalsza I smaczniejsza- ale to tylko moja subiektywna ocena.

Kilka zdjec z archiwum.

Załączone pliki



#31 kaz

kaz

    Administrator

  • Administrators
  • 603 postów
  • MIejscowośćKielce

Napisano 01 września 2015 - 18:26

Co do zapiekania w wędzarni to potwierdzam kiełbasa jest bardzo trwała i baaaardzo smaczna, moim skromnym zdaniem smaczniejsza niż parzona.
Znowu mnie poniosło miało być 3 szt mięska a zapeklowałem 14 kg :) będzie wyżerka :)

#32 StefanS

StefanS

    Dorsz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 125 postów
  • MIejscowośćMassachusetts, USA

Napisano 05 września 2015 - 01:35

Hey Kaz. Nietylko Ciebie ponosi. Wczoraj przygotowane I zapeklowane zostalo 23.5 kg na kielbasy, a dzis zapeklowane zostalo 10 kg na wedzonki. Z czego 3 kg poledwicy na tzw. lososiowa. (mam nadzieje ze cos z niej wyjdzie, robie nowym sposobem - peklowanie na sucho). Cos z archiwum:

Mysliwska posuszana I Krakowska podsuszana.

Załączone pliki


  • kaz, Slodziaksos i giaur27 lubią to

#33 kaz

kaz

    Administrator

  • Administrators
  • 603 postów
  • MIejscowośćKielce

Napisano 06 września 2015 - 13:11

Pysznie to wygląda :)

U mnie wychodzi to tak:
med_gallery_1_66_2422.jpg

med_gallery_1_66_116762.jpg

med_gallery_1_66_14673.jpg

med_gallery_1_66_1498281.jpg

med_gallery_1_66_450047.jpg

med_gallery_1_66_88129.jpg

med_gallery_1_66_2278136.jpg
  • Slodziaksos, Rapala, zdrowaczekolada i 1 inna osoba lubią to

#34 Szczepek

Szczepek

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 726 postów
  • MIejscowośćWarszawa

Napisano 06 września 2015 - 13:19

A co to za ryby obok makreli.



#35 kaz

kaz

    Administrator

  • Administrators
  • 603 postów
  • MIejscowośćKielce

Napisano 06 września 2015 - 15:46

Pstrągi

#36 Slodziaksos

Slodziaksos

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 552 postów
  • MIejscowośćDal w pobliżu Oslo

Napisano 06 września 2015 - 17:27

Mikaił. dajesz do pieca :)



#37 grzegorz88

grzegorz88

    Łosoś

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 264 postów
  • MIejscowośćWrocław

Napisano 07 września 2015 - 22:34

Ja tam widze bolka i szczupaka.

#38 Slodziaksos

Slodziaksos

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 552 postów
  • MIejscowośćDal w pobliżu Oslo

Napisano 08 września 2015 - 09:42

Nie samą kiełbasą człowiek żyje. :P

Dziś ( a raczej wczoraj) pasztecik skonstruowałem  :)

Załączony plik  b774ca94bf0ab241b2d19e55d4e83d7db75f405f3d6dc1d07296b09e17652454.jpg   70,72 KB   2 Ilość pobrań

Załączony plik  f4feb5ebcfc10d0607b18976d2692f6df157ea9a95d60e074d2c54e7ab454fa0.jpg   96,52 KB   1 Ilość pobrań

 

Załączony plik  22f8212eb107aa7975574f01a8d16a8651dd2ba0704427b3d3d28dfbb5b5d561.jpg   122,26 KB   1 Ilość pobrań

Załączony plik  a826dddc5b52b5e2aa228749789b40ab7e7536d8dfa44adb735a7abef7042a50.jpg   149,61 KB   1 Ilość pobrań


  • Rapala i StefanS lubią to

#39 StefanS

StefanS

    Dorsz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 125 postów
  • MIejscowośćMassachusetts, USA

Napisano 08 września 2015 - 13:44

Moje wczorajsze zadymianie:

Kilka kawalkow wedliny w weekend bedzie sie dymic.

Załączone pliki


  • kaz, Slodziaksos i Rapala lubią to

#40 Slodziaksos

Slodziaksos

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 552 postów
  • MIejscowośćDal w pobliżu Oslo

Napisano 08 września 2015 - 13:49

No cóż Stefanie. Mamy podobne zainteresowania  :)

Jest nas coraz więcej  w tym odłamie hobby .

I dobrze.

Rodzinę trzeba nakarmić. A najlepiej czymś co zawiera jak najmniej chemii i jest w smaku dużo lepsze niż sklepowe. 

Pozdrawiam :)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych