Pokręciłem korbą, podymiłem, podsuszyłem, poczekałem i mam trochę wyrobów na Święta
Karczek w czosnku niedźwiedzim, czosnku i bazylii.
Kiełbasa lisiecka, swojska i kabanosy.
Zdjęcie kiełby przed wędzeniem, bo... miałem lekki reset przy wyciąganiu
Napisano 12 grudnia 2017 - 10:49
Pokręciłem korbą, podymiłem, podsuszyłem, poczekałem i mam trochę wyrobów na Święta
Karczek w czosnku niedźwiedzim, czosnku i bazylii.
Kiełbasa lisiecka, swojska i kabanosy.
Zdjęcie kiełby przed wędzeniem, bo... miałem lekki reset przy wyciąganiu
Napisano 12 grudnia 2017 - 15:41
Fajne. Może Odyn się zlituje i da spróbować
Son of Vikings
Napisano 13 grudnia 2017 - 07:50
Fajne. Może Odyn się zlituje i da spróbować
Coś tam wezmę
Do kompletu zabiorę swojaka, tzw. rosół z procentami.
Pomlaskamy...
Napisano 17 lutego 2018 - 20:54
Cos tu cicho - czyzby wedkarze wedlinujacy przestali cokolwiek robic? Wiec dla wzmocnienia smaku co -nieco z zimowej przerwy ( na lodowe wyprawy nie ma czasu i troche zimno)... wiec nieco zabawy w wedliny dojrzewajace -
szynka Culatello - 10 m-cy dojrzewania - przed "otwarciem"
DSC_0066.JPG 100,09 KB 0 Ilość pobrań
po otwarciu i przekrojeniu - DSC_0068.JPG 85,48 KB 0 Ilość pobrań
i takie tam rozne....
szynkowa - lekko wedzona
DSC_0022.JPG 107,25 KB 0 Ilość pobrań
poledwica zimnowedzona i odjrzewana - cos ok 6 tyg.
DSC_0058.JPG 83,75 KB 0 Ilość pobrań
kilka wyrobow na raz -
DSC_1088.JPG 184,99 KB 0 Ilość pobrań
a tak wyglada wnetrze specjalnie "spreparowanej" lodowki na dojrzewanlnie a auto- sterowaniem temperatura i wilgotnoscia.
DSC_1073.JPG 96,44 KB 0 Ilość pobrań
Oczywiscie nie moze zabraknac Salami - tutaj typu Calabrese
DSC_1065.JPG 132,05 KB 0 Ilość pobrań
A tutaj - z ostatnich kilku dni -
DSC_0075.JPG 136,19 KB 0 Ilość pobrań
Napisano 18 lutego 2018 - 01:13
Mniamusne te mięsiwa
Son of Vikings
Napisano 18 lutego 2018 - 09:50
Warunki pogodowe nie sprzyjają wędzeniu a do suszenia trzeba mieć warunki.
Napisano 18 lutego 2018 - 20:36
U mnie wisi właśnie schab i dojrzewa sobie...
jeszcze 10 dni i będę się chwalił
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych