Skocz do zawartości


Zdjęcie

Fajny drink


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 martynik

martynik

    Turbot

  • W Krainie Wiecznych Łowów
  • PipPipPipPip
  • 87 postów
  • MIejscowośćPuerto De La Cruz

Napisano 25 maja 2014 - 22:27

Setka martini 25 malibu 50 wodki 25 jameson garsc drobnego lodu wszystko do pollitrowego szejkera zalac do pelna mirinda niczym innym tylko mirinda. Mocno szejkowac i wlac do szklaneczki ktora brzegi ma obsypane cukrem wlozyc plasterek cytryny i wlewac drink. Cukier osaddzic na szklance nasteepujaco. w talezyku odrobina wody w ktorej zamoczyc kielisze sam rant i bezposrednio w cukrze poczekac kilka minut az wyschnie wtedy cukieer nie bedzie splywal.

Użytkownik martynik edytował ten post 25 maja 2014 - 22:29

  • grzegorz88 lubi to

#2 grzegorz88

grzegorz88

    Łosoś

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 264 postów
  • MIejscowośćWrocław

Napisano 25 maja 2014 - 22:54

Jesteś pewien, że mirinda powinna być shakowana, a nie użyta jako uzupełnienie szkła?

Użytkownik grzegorz88 edytował ten post 25 maja 2014 - 22:56


#3 martynik

martynik

    Turbot

  • W Krainie Wiecznych Łowów
  • PipPipPipPip
  • 87 postów
  • MIejscowośćPuerto De La Cruz

Napisano 25 maja 2014 - 23:01

Tak bedzie sikalo ale jest roznica mozesz sprobowac tak i tak sam zobaczysz. Trzymaj tylko dobrze szejkera fakt nie ostrzeglem ze bedzie cisnien no i dwa szejki i po kliencie

Użytkownik martynik edytował ten post 25 maja 2014 - 23:03


#4 grzegorz88

grzegorz88

    Łosoś

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 264 postów
  • MIejscowośćWrocław

Napisano 25 maja 2014 - 23:09

Od jakiegoś czasu niewiele pijam, ale kiedyś ulubionym drinkiem było 100 czystej na 200 pomarańcza lub gin&tonic w identycznej proporcji. Bez lodu, rozpuszczony zawsze psuł smak.

#5 martynik

martynik

    Turbot

  • W Krainie Wiecznych Łowów
  • PipPipPipPip
  • 87 postów
  • MIejscowośćPuerto De La Cruz

Napisano 25 maja 2014 - 23:21

Tutaj caly smak da malibu aromat da martini a moc wodka z wiskaczem moge ci takze zaproponowac jako malo pijacemu doskonaly chlodnik moga to nawet pic dzieci ktore mowia wiecej jak gagagugu przynajmiej tutaj takie widoki sa w knajpkach a chodzi o zwykla sangrie z tym ze ww litrowy dzbanek daje sie 1/4 objetosci bananow pomaranczy i mandarynek drobno pokrojonych do polowy objetosci zaasypacc lodem i do pelna saangri odczekac po zamieszaniiu z 10 miinut i pycha napitek na upal. Smakuje jak wino owocowe a zero skutkow ubocznych wiadomo jakich

#6 grzegorz88

grzegorz88

    Łosoś

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 264 postów
  • MIejscowośćWrocław

Napisano 25 maja 2014 - 23:42

Kiedyś spróbuję.
W lato lubię ugasić pragnienie wytrawnym cydrem lub kriekiem, niestety max 2 butelki bo potem nadkwasota zabija. Od bidy radler "handmade".
Na codzień tylko "żabianka" :/

#7 giaur27

giaur27

    Halibut

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 926 postów
  • MIejscowośćŁódź

Napisano 28 maja 2014 - 13:13

Tutaj caly smak da malibu aromat da martini a moc wodka z wiskaczem moge ci takze zaproponowac jako malo pijacemu doskonaly chlodnik moga to nawet pic dzieci ktore mowia wiecej jak gagagugu przynajmiej tutaj takie widoki sa w knajpkach a chodzi o zwykla sangrie z tym ze ww litrowy dzbanek daje sie 1/4 objetosci bananow pomaranczy i mandarynek drobno pokrojonych do polowy objetosci zaasypacc lodem i do pelna saangri odczekac po zamieszaniiu z 10 miinut i pycha napitek na upal. Smakuje jak wino owocowe a zero skutkow ubocznych wiadomo jakich

Piliśmy ten specjał litrami podczas pobytu na wyspie- smaczny, idealny do posiłków no i nie sponiewiera (sam nie wiem czy zaliczyć to in plus :D B) )






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych