Witam!
Pytanie do fachowców!
Jak obstawiacie kiedy śledź może się w tym roku pojawić we Władysławowie.? W sumie od czego to zależy? I czy np. z falochronu w porcie można by go łowić? Może są jakieś inne miejsca w okolicy Władysławowa?
Napisano 06 luty 2021 - 23:54
Witam!
Pytanie do fachowców!
Jak obstawiacie kiedy śledź może się w tym roku pojawić we Władysławowie.? W sumie od czego to zależy? I czy np. z falochronu w porcie można by go łowić? Może są jakieś inne miejsca w okolicy Władysławowa?
Jestem Polakiem gorszego sortu, z ukrytą opcją niemiecką! .
Oraz w animalnej części narodu!
Napisano 07 luty 2021 - 07:51
Z falochronu w porcie łowią śledzie co roku ale kiedy się pojawią tego nikt nie wie. Najwcześniej chyba w okolicach marca - trzeba obserwować kamerki, kiedy robi się tłok na główce. Niestety jak pojawią się śledzie, zbiera się tam "żulownia", piją wódę, kłócą się i szczają tam gdzie łowią...
Napisano 07 luty 2021 - 08:30
Cześć!
Tak myślałem. Tłok by można przeżyć, żulów nie. Czasem się zastanawiam dlaczego ten kraj i nie którzy ludzie mówiąc bardzo delikatnie, są "inni"!
Cały świat idzie do przodu, korzysta ze zdobyczy cywilizacji. A u nas "jesień średniowiecza"! Zamiast zakazywać aborcji, to powinni takie bydło kastrować, żeby nie robili kolejnego pokolenia głupów i nierobów.
Napisano 07 luty 2021 - 18:33
Andrzej - możesz szukać też śledzi wzdłuż molo i w pierwszym basenie od główek, choć główka to w sumie najlepsze miejsce, choć nie zawsze. Ryby mają ogony i pływają ale koło tej główki muszą przepłynąć, stąd najczęściej jest oblegana.
Napisano 07 luty 2021 - 21:20
Ok. Dzięki.
Ale, jak będę w połowie kwietnia w Jastrzębiej Górze i Władysławowie, to z pewnością będzie po śledziach!
Napisano 08 luty 2021 - 07:19
Ok. Dzięki.
Ale, jak będę w połowie kwietnia w Jastrzębiej Górze i Władysławowie, to z pewnością będzie po śledziach!
Na pewno nie będzie po śledziach. Będą jak nie we Władysławowie to w Łebie, Gdańsku czy Górkach Zachodnich.
Ostatecznie można kutrem lub motorówką na śledzie wypłynąć.
Napisano 14 luty 2021 - 12:00
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych